Un om si catelul lui – adopta un catel!

Posted on April 18, 2011

0


Este greu de crezut ca nu vi s-a intamplat sa treceti pe langa un catel si sa nu va ganditi pentru o clipa cat de frumos ar fi sa aveti unul in propria casa.

Trebuia sa stiti ca a adopta un catel insemana a salva o viata si asta nu e un lucru marunt.

In primul rand, a avea un catel nu este deloc greu!! Putini constientizeaza faptul ca un caine se modeleaza dupa stapanul sau, indiferent de stilulu de viata pe care il aveti.Asta inseamna ca puteti plimba cainele oricand aveti timp si pofta,sau sa il hraniti cand mancati si voi.

Trebuie sa recunosc ca eu nu sumt una din acele persone care nu se ridica din pat mai devreme de 10, ora la care de obicei cateii, dupa spusele multora trebuie sa fi fost scosi de mult.Dupa 3 ani de convietuire, Gina (poza stanga), catelul meu, se trezeste mult dupa mine si uneori, cand sunt in criza de timp trebuie sa trag de ea ca sa o scot afara.

S-a adaptata perfect si vietii de student cu casa mereu plina de pustani galagiosi si cu iesirile in club. Asadar, pentru ea nu este o problema daca la 5 dimineata cand ma intorc o scot fara . Iese bucuroasa.Nu face deloc in casa, pentru ca am grija sa fie scoasa de 2 ori pe zi si nici nu am apelat la magica bataie ca sa o invat sa isi faca nevoile afara.Si ea, este un catel adoptat de pe strada.

Ce-i drept toti cateii isi fac nevoile in casa in primele luni de viata, dar asta pentru ca la varste fragede nu isi pot controla nevoile biologice la fel de bine ca un animal ajuns la maturitate. Ca si puiutii de om, de altfel.  Asta nu insemna ca ne vom certa copiii la 1-2 ani pentru ca nu stiu sa foloseasca toaleta. Nu rasa si pedigree-ul ofera catelului personalitate ci stapanul care il ingrijeste si il iubeste.

Mancarea nu costa mult, indiferent daca alegeti sa il hraniti cu hrana speciala pentru catei sau va place sa le pregatiti voi cate ceva. Cei mai multi  ii hranesc  cu tacamuri fierte, pe care toate animalele le adora.  Hrana uscata, costa foarte putin (intre 4-7 lei pachetul de 500 de grame) si o puteti folosi ca sumpliment fata de mesele principale, pentru a va aigura ca animalulu vostru de companie va avea ce sa manance daca uitati sa il hraniti atunci cand plecati.

Totodata, daca este ingrijit cum trebuie un catel are nevoie doar de o vizita anuala la veterinar. Asta va va costa aproximativ 50 de lei: 30 de lei cosultatia si 20 de lei vaccinul anual.Nimic mai mult.

Daca ava hotarati sa adoptati un catel trebuie doar sa cautati . Sunt peste tot anunturi cu oameni care, dintr-un motiv sau altul isi daruiesc cateii , de asemnea nu putem uita  puiutii de pe strada care au nevoie de un camin.

Stratagic vorbind , fiecare catel luat de pe strada este o sansa in minus de inmultire a maidanezilor, pe care multi ii considera un pericol pentru societatea.De cele mia multe ori insa, cainii devin agresivi din cauza lipsei de hrana sau in timpul perioadei de imperechere. Mai multi caini insemana mai putina mancare si automat mai multe haite agresive  care lupta pentru suprevietuire.

O simpla cautare pe internet va va duce spre zeci de figuri simpatice, micute si dragalase, care astepta sa fie afoptate.

http://adoptieanimale.blogspot.comeste doar un exemplu de unde puteti sa va orientati pentru adoptarea unui catel

Si, intre noi fie vorba, nimic nu emia frumos decat sa te trezesti langa un catel lenes intins pe tot patul sau sa ai cu cine sa iesi la plimbare, indiferant de vreme.

Cristiana Mazilu