Invata cum sa faci rost de bani ca sa studiezi in Europa

Posted on April 16, 2011

0


Daca esti  student in an terminal, cu siguranta ti-ai dorit macar o data in viata sa pleci sa studiezi in tari ca Franta, Marea Britanie, Italia, Spania sau Elvetia. Burse sunt multe, insa, exceptandu-le pe cele Erasmus, concurenta este uriasa.

Chiar daca nu ai unchi, matusi sau parinti cu cifre de afaceri de zeci de mii de euro, tot mai ai o sansa daca nu ai reusit sa prinzi o bursa.

Money for study

International Student Loan Center  “s-a inventat” tocmai pentru a-i ajuta pe studentii care vor sa studieze in Europa.

Singura conditie inainte de a intra pe site este sa stii limba engleza pentru ca tot site-ul e construit pe aceasta platforma. Pe acest site vei gasi diferite tipuri de module pe care le poti selecta pentru studiu. Poti alege de exemplu intre Undergraduate Student, Graduate/Professional Student or Parent of Undergraduate Student.

Sa trecem la bani

Dupa ce ai gasit modulul pe care il doresti vei gasi rubrica Amount of loan unde o sa scrii suma de bani care iti lipseste din pusculita. De aici lucrurile devin si mai simple. Odata suma trecuta vei putea genera automat evolutia contului tau si vei putea afla costul total al imprumutului, rata lunara, data scadentei primei rate si chiar numarul de rate pana la lichidarea contului.

REGULI!

Pentru a putea obtine banii pe care ii doresti ca sa poti studia in tara in care ai visat-o in copilarie, trebuie sa respecti anumite reguli simple.

In primul rand trebuie sa ai peste 18 ani si sa dovedesti ca ai un venit stabil si legal; sa nu ai rate neachitate, facturi de mobil neplatite sau orice alta forma de credit restanta; sa fii cetatean cu domiciul stabil in ROMANIA.

Odata indeplinite regulile de mai sus, tot ce mai ai nevoie sunt o serie de acte ca:

copie dupa buletin sau carte de identitate, diploma de licenta sau de BAC, copie dupa cartea sau contractul de munca, scrisoarea de acceptare de la institutia de invatamant unde ai aplicat si declaratia financiara.

Nu mai sta pe ganduri si intrazneste sa visezi!

Mandrescu Ionela

Posted in: "Averea" noastra