Meniu de student

Posted on April 17, 2011

1


Nu cred ca exista zi in care sa nu ne intrebam,eu ce mananc azi? Timpul si banii lipsesc mereu, insa imaginatia poate uneori sa ne fie cel mai bun prieten.Daca te uiti atent la ce ai in frigider, afla ca tot ce exista acolo iti poate fi de folos in a-ti face ceva de mancare gustos si rapid.

*Studentul fara timp.

Nu are niciodata paine pentru ca uita sa ia , are in schimb carne mereu in frigider pentu ca ai lui nu se lasa pana nu ii  trimit ceva la pachet.Cartofii,mereu prezenti intr-un colt al bucatariei pentru ca sunt mereu in drumul lui spre casa.Normal ca, de cateva zile mananca doar cartofi prajiti si cand are ceva timp,cartofi prajiti cu pui prajit.Da vesnica mancare a omului fara timp.Ceea ce va propun este sa facem o mica schimbare a modului de preparare si, folosind aceleasi ingrediente vom vedea cum puteam manca sanatos si usor, fara prea mult efort

Salata de cartofi cu dressing de mustar si pui la gratar.

Ai nevoie de: trei cartofi mari, o lingura de mustar,o ceapa, piper,sare, o pulpa de pui sau piept( in functie de preferinte).

Preparare: cartofii se taie cubulete, se spala si se pun la fiert cu o lingurita de vegeta(nu e obligatoriu, daca aveti), adaugati in schimb un catel de usturoi care, va da acartofilor o aroma unica si nu il veti simti deloc dupa ce cartofii au fiert.

Dressing: o lingura de mustar se amesteca cu o cescuta de apa calda in care ati dizolvat o jumatate de lingurita de zahar.Se amesteca totul si se lasa la rece cateva minute.

Dupa ce cartofii s-au fiert adaugati ceapa, taiata rondele si apoi dressing-ul.Salata este destul de satioasa si singura, dar daca sunteti parte din categoria de oameni pentru care carnea este cea mai buna leguma, puteti sa o mancati ca si garnitura.

Carnea de pui o puteti face pe gratar, daca aveti sau direct pe Teflon.Cateva condimente va vor scapa de monotonia aceluiasi gust de prajit si veti putea amanca ceva mult mia sanatos.

 

*Studentul fara bani

Mai ai in frigider cateva oua, o rosie uitata de zile bune,o jumatata de ardei si ceva ceapa de care nu te-ai atins de cand au cumparat-o  ai tai,si evident, niciun ban in bzunar..Iti vine sa crezi sau nu ai chiar 2 optiuni de a face, cu aceste simple ingredient doua retete simple si gustoase

Omleta greceasca

Prajesti o ceapa mare taiata cubulete impreuna cu ardeiul.dupa ce s-au rumenit poti adauga rosia, fie cubulete, fie feliute.Nu trebuie ca rosia sa fie adaugata inaintea celorlalte ingredient  sau odata cu acestea pentru ca nu se vor mai praji bine!!!

Adaugi apoi ouale, fara sa le bati si mesteci in voie pana cand se incheaga intreaga compozitie.Sare, piper sau vegeta, poti adauga dupa gust,asta daca ai prin casa..Daca ai posibilitatea, adauga peste omleta marar  si vei avea un mic-dejun delicios

Frittata studenteasca

-pentru norocosii posesori de paine.

Paine se prajeste pe Teflon pana prinde putina culoare.Feliile prajite le punem intr-o cratita pana acoperim fundul acesteia.Se caleste ceapa, impreuna cu ardeiul si apoi o parte din amestec  il adaugam peste painea asezata in cratita.Peste acestea punem 2-3 feliute de rosie, cat sa dam culoare retetei.Batem oua, cate avem( de obicei se pun 2-3) si o parte din ele le turnam peste ingredientele asezate deja in cratita.Daca ai si branza sau cascaval poti rade peste ingrediente, ii va da un gust excellent.

Urmeaza un nou start de paine, un nou strat de ardei si ceapa si inca 2-3 feliute de rosie,  din nou oua.Acoperim cu paine prajita si bagam la cuptor apoximativ 15 minute, pana cand se incheaga oul.Reteta iese la fel de bine intr-o tigaie acoperita cu capac.

De cele mai multe ori ne confruntam cu aceste probleme si fie ca vrem sau nu, odata si odata trebuie sa manacam.Am incercat , asadar , sa transformam  aceste retete simple, lipsite de gust si farmec in ceva innovator, savuros  si potrivit pentru un student care s-a saturat de aceeasi manacare rece si facuta pe fuga.

Spor la gatit si pofta buna!!!

Cristiana Mazilu

Posted in: Ce mancam